TimeOfGreece.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Η Κίνα στρατολογεί φοιτητές υψηλής τεχνολογίας για να προετοιμαστούν για πόλεμο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

TimeOfGreece
TimeOfGreece
Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 2526
Πόντοι : 6071
Ημερομηνία εγγραφής : 06/03/2017
https://www.timeofgreece.com

ΔημοσίευσηTimeOfGreece Κυρ Μάης 07, 2023 1:14 pm

Από την 1η Μαΐου, η Κίνα άρχισε να εφαρμόζει τους νέους «κανονισμούς εργασίας στρατολόγησης», συμπεριλαμβανομένης της επαναστρατολόγησης συνταξιούχων στρατιωτών και της στρατολόγησης επαγγελματιών φοιτητών κολεγίου που έχουν λάβει εκπαίδευση υψηλής τεχνολογίας για να προετοιμαστούν για πόλεμο. Το νέο σύστημα στρατολόγησης του Σι Τζινπίνγκ επικεντρώνεται στη στρατολόγηση στρατιωτών υψηλής ποιότητας και στην εφαρμογή του «Νόμου για το προσωπικό εφεδρικής υπηρεσίας» για την αντιμετώπιση εσωτερικών συγκρούσεων.

Όσον αφορά την αύξηση της προέλευσης των στρατευμάτων, οι νέοι κανονισμοί απαιτούν ότι οι άνδρες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους πρέπει να εγγράφονται για στρατιωτική θητεία και οι συνταξιούχοι στρατιώτες, εάν είναι εθελοντές και πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να εγκριθούν για εκ νέου κατάταξη και προτεραιότητα θα πρέπει να τακτοποιηθούν στην αρχική μονάδα σέρβις ή στον ίδιο τύπο ταχυδρομικής υπηρεσίας.

Οι πρόσφατα αναθεωρημένοι «Κανονισμοί Στρατολογίας» όχι μόνο δίνουν έμφαση στη στρατολόγηση στρατιωτών υψηλής ποιότητας, αλλά επικεντρώνονται επίσης στη στρατολόγηση φοιτητών κολεγίου. Το “Nikkei Asia” ανέφερε ότι οι πρόσφατα αναθεωρημένοι κανονισμοί στρατολόγησης της Κίνας επικεντρώνονται στη στρατολόγηση μαθητών που είναι ικανοί στην τεχνητή νοημοσύνη, την υψηλή τεχνολογία και τη μηχανική, ώστε να μπορούν να χειρίζονται όπλα σε μαχητικά αεροπλάνα και πολεμικά πλοία και για δορυφόρους, το διάστημα και να προετοιμάζονται για νέους τύπους πολέμου όπως ο κυβερνοχώρος, τα drones, ο πόλεμος πληροφοριών και ο πόλεμος πληροφοριών.

Το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους, η Κίνα επικεντρώθηκε στην ενθάρρυνση των φοιτητών κολεγίου να ενταχθούν στο στρατό. Η προπαγάνδα για την ενθάρρυνση των φοιτητών κολεγίων και μεταπτυχιακών φοιτητών να ενταχθούν στο στρατό συνέχισε να εμφανίζεται στην αγορά, υποστηρίζοντας ότι εκείνοι με ειδικότητες επιστήμης και μηχανικής και εκείνοι με δεξιότητες που σχετίζονται με την προετοιμασία και την καταπολέμηση των πολέμων είχαν προτεραιότητα για την έγκριση να ενταχθούν στο στρατό.

Μιλώντας στο Radio Free Asia, ο πολιτικός σχολιαστής του Πεκίνου Kai Bo είπε ότι πιστεύει ότι η σθεναρή προώθηση της στρατολόγησης από την Κίνα δεν είναι για άμεσο πόλεμο αλλά για την ανάγκη προετοιμασίας για πόλεμο. Είπε περαιτέρω ότι ο Κινεζικός Κομμουνιστικός Στρατός έχει μάθει τα μαθήματα από τον σκληρό πόλεμο της Ρωσίας στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Το παραδοσιακό μοντέλο στρατολόγησης της στρατολόγησης στρατευμάτων από αγροτικές περιοχές και μαθητές γυμνασίου δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου πολέμου. Ως εκ τούτου, οι αρχές ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τον εθνικισμό για να προσελκύσουν νέους με ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης να ενταχθούν στο στρατό.

- Advertisement -

Η πρόσφατη ίδρυση «Γραφείων Κινητοποίησης Εθνικής Άμυνας» σε πολλές επαρχίες και πόλεις αποτελεί μέρος της μακροχρόνιας στρατιωτικής προετοιμασίας. Από τον περασμένο Δεκέμβριο, το Πεκίνο, η Σαγκάη, η Σαντόνγκ, η Φουτζιάν, η Χουνάν και άλλες σημαντικές επαρχίες και πόλεις πραγματοποιούν την τελετή αποκάλυψης του «Γραφείου Κινητοποίησης Εθνικής Άμυνας».
Την 1η Μαρτίου, η Κίνα εφάρμοσε τον «Νόμο για το Έφεδρο Προσωπικό», αντικαθιστώντας τον «Νόμο για τον Έφεδρο Αξιωματικό» που εφαρμόστηκε το 1996. Σε σύγκριση με τον παλιό νόμο, ο νέος νόμος προσθέτει ιδεολογικούς όρους στις γενικές διατάξεις, όπως «εφαρμογή της σκέψης του Xi Jinping για την ενίσχυση ο στρατός», «οι έφεδροι πρέπει να υπακούουν στις εντολές, να τηρούν αυστηρά την πειθαρχία και να μην φοβούνται τις θυσίες» και ούτω καθεξής. Μια σημαντική πηγή αναπλήρωσης στρατευμάτων» «πρέπει να είναι πάντα έτοιμη να καλέσει στη μάχη».

Επιπλέον, ο νέος «Νόμος για το Εφεδρικό Προσωπικό» αφιέρωσε επίσης ένα κεφάλαιο στην επεξήγηση των κανόνων πρόσληψης, δηλώνοντας ότι «αφού το κράτος εκδώσει διαταγή επιστράτευσης ή αφού το Κρατικό Συμβούλιο και η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή λάβουν τα απαραίτητα μέτρα εθνικής άμυνας επιστράτευσης σύμφωνα με την νόμου, τα στρατεύματα, σύμφωνα με τις διαταγές των προϊσταμένων τους. Εκδώστε γρήγορα μια ειδοποίηση κλήσης στους εφέδρους και μετά την παραλαβή της ειδοποίησης, οι έφεδροι πρέπει να παρουσιαστούν στον καθορισμένο τόπο εντός του καθορισμένου χρόνου όπως απαιτείται.

Η Φωνή της Αμερικής επικαλέστηκε αναλυτές που γνωρίζουν τις στρατιωτικές τάσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος, επισημαίνοντας ότι ανεξάρτητα από το αν θα συμβεί πόλεμος, η Κίνα δεν χρειάζεται μεγαλύτερο στρατό. Η εφεδρική υπηρεσία θα χρησίμευε ως μέσο ελέγχου των εγχώριων βετεράνων και προετοιμασίας για την πιθανή εφαρμογή στρατιωτικού ελέγχου.

https://directus.gr/i-kina-stratologei-foitites-ypsilis-technologias-gia-na-proetoimastoun-gia-polemo/

__________________
Download: Για να δείτε το κρυφό περιεχόμενο θα πρέπει να σχολιάσετε.


To see hidden content you should comment.
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να απαντήσετε

Προκειμένου να απαντήσετε πρέπει να είστε μέλος.

Δημιουργία Λογαριασμού

Ενταχθείτε στην κοινότητά μας δημιουργώντας έναν λογαριασμό. Είναι πανεύκολο!


Δημιουργία ενός νέου Λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό; Κανένα πρόβλημα, συνδεθείτε εδώ.


Σύνδεση

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης